Biografija

nicim izazvan rider lista

(klikni na sliku za uvećanje)

Bend je osnovan od strane Bojana Gluvajića i Borisa Bakalova u proleće 2011. godine. Prva postava benda u sastavu Boris Barović(bubanj), Mane Gluvajić(bas gitara), Borislav Kuga (klavijatura), Nemanja Vujović (akustična gitara), Igor Martinko (violina,truba,harmonika), Dragana Ilić (vokal), Bojan Gluvajić (električna gitara i vokal), Boris Bakalov (vokal) snima svoja prva dva singla ’’O tebi’’ i ’’San’’ u Mostaru u studiju MC Pavaroti. Bend je tada počeo dugogodišnju saradnju sa Đanijem Pervanom, Sarajevskim producentom (Letu Štuke,Ex Rundek Cargo Orcestra).

Singl ’’O tebi’’ je te 2012. proglašen za singl godine na radio stanici B92 a na raznim radio i TV top listama osvajao prva mesta.

Redom su se nizali vrlo uspešni singlovi ’’Živeti u prošlosti’’,’’Tužne devojke’’, ’’Glas’’,’’Trideset’’,’’Bilo gde’’ koji su se konačno u aprilu 2014. godine našli na prvom albumu pod imenom ’’Ničim izazvan’’u izdanju izdavačke kuće Lampshade media iz Beograda.

Na njemu je bend sarađivao sa Robertom Telčerom (el.gitara), Srđanom Dunkićem(bubnjevi), Gaborom Bunfordom (saksofon),Robertom Radićem (bubnjevi)

Album je bio odskočna daska za visoku koncertnu aktivnost benda koji je u toj 2014. i 2015. godini nastupao na većini festivala u zemlji i regionu (Arsenal fest,Nišville,Beer Fest, EXIT,Love fest,OK fest, Musicology,Koncert godine i mnogi drugi) kao i na velikom broju samostalnih koncerata širom regiona.

U međuvremenu izlaze singlovi ’’ Rekla je’’, ’’Bo bo bom’’ ,’’Dalijev brk’’, ’’Beskućnik’’ koji su najavili drugi studijski album.

U jesen 2015. ’’Ničim izazvan’’ izdaje svoj drugi studijski album pod imenom ’’Odlaziš?’’ takođe u izdavaštvu Lampshade Media-a.

Na ovom albumu bend prvi put ima i duet. Na pesmi ’’Beskućnik’’ pridružio im se Darko Rundek.

Trenutna koncertna postava benda: Boris Bakalov (vokal), Bojan Gluvajić (vokal, el.gitara), Mane Gluvajić(bas gitara), Borislav Kuga(klavijatura), Nemanja Vujović(akustična gitara), Igor Martinko (violina,truba,harmonika), Dragana Ilić (vokal), Marko Leđenac (bubnjevi), Nikola Petrović(trombon)

Bivši članovi benda : Boris Barović (bubanj), Kristian Hengl(bubanj), Milica Rančić (bubanj)

   

   

   

Photography by: Deadline Design Studio